top of page
  • Yazarın fotoğrafıEsra Gencer Event

Neden bir düğün planlamacısına ihtiyacınız var?

Güncelleme tarihi: 28 Ara 2019

Anne babalarımız nasıl evlendi bilmiyoruz ama tek bildiğimiz; zaman degişti, şartlar değişti, alışkanlıklarımız da değişti. Sorularımıza ve ihtiyaçlarımıza hızlı yanıtlar verilmesi artık çok olağanlaştı ve bizler bunu her alanda yaşar olduk. Üstelik, kendimize, sevdiklerimize ya da yapmaktan hoşlandığımız şeylere öncelik tanımak ve daha çok vakit ayırmak bu çağda önemli bir istek ve ihtiyaç.

Hal böyle olunca, düğün sektörüne yeni roller eklenmesi kaçınılmaz oldu. Adı? Düğün planlamacısı. Gelin hep birlikte, neden onlara ihtiyacımız olduğuna bir bakalım.




Evlenmeye karar verdiğiniz ilk andan itibaren bir bilenin yardımına ihtiyaç duymanız kaçınılmaz. Eğer ne yapacağınızı, nereden başlayacağınızı bilmiyorsaniz, plan yapmak ve uygulamak için yeterli vaktiniz yoksa, -aileler ya da çiftler arasında- bir konuda karar vermekte zorlanıyorsanız ya da düğününüz için bir tedarikçi listeniz yoksa sizin için en kolay yol bir düğün planlamacısı bulmak.




Kapısını ilk çaldığınız andan itibaren sizlere "bütçenizi ayarlama" konusunda onlardan daha çok yardımcı olan kimse olamaz. Organizasyonunuzun tüm kalemlerini bildikleri, her kalemin kisi sayısı ya da kalite üzerinden fiyatlandırmaları konusunda deneyimleri olduğundan, onları "ekonomi bakanınız" gibi görebilirsiniz.


Düğün sektöründe pek çok tedarikçi ile işbirliği yaptıklarından, sizin Eminönü'nde kapı kapı dolasıp uygun kumaşçı ya da çiçekçi bulmanıza, bulduktan sonra fiyat pazarlığı yapmanıza hiç gerek kalmaz. Üstelik sizden daha iyi fiyat alacaklarından, bu işi daha az harcama yaparak bile kapatabilirsiniz.


Bir düğün hazırlığında farklı zevkler ve fikirler -aile arasında- ard arda paylaşılır, kahve sohbetleri herkesin arzu ettiği düğün hayalinin beyanına ve dolayıyısla neredeyse içinden çıkılmaz bir kaosa dönüşür. Kendi zevk ve isteğinize göre bir düğün planlamanın giderek zorlaştığı bu anda planlamacınız yardımınıza yetişir ve sizi kargaşa, karmaşa ve tartışmalardan uzaklaştırır. Sizin isteklerinizi bildiklerinden konseptinize, beğenilerinize ve dolayısıyla size en uygun önerileri sunar, kararsızlıklarda rotanızdan şaşmanızı engeller.




Bir düğün planlamacısı ile çalışmanın en güzel yanlarından biri stres düzeyinizi en aza indirebiliyor ve sürecin mümkün olduğunca tadını çıkarabiliyor olmanızdır. Onlar araştırma geliştirme işini hallederken, siz sadece "buna evet, şuna hayır" der, son kararı verirsiniz. Süreç hem hızlı, hem de rahat işlerken, zamandan ve stresten tasarruf edersiniz.


Düğün günü gelip çattığında kendinizden başka kimseyle ilgilenecek zamanınız olmayacaktır. Bu durumda davetlilere ne oldu, nikah memuru nerede, müzisyenler geldi mi, yemekler hazır mı, pasta yapılmış mı, sahne kurulmuş mu dertleriyle uğraşmaya ne zamanınız olacaktır, ne de enerjinizi buna harcamaya gerek vardır. Planlamacınız bir orkestra şefi gibi herkesi ne zaman ne yapacağı hakkında bilgilendirir ve kontrol eder. Bunu üstelik size eşlik ederken yapar. Gün boyunca olanlar hakkında bilgi almak isterseniz, onlardan daha çok akışı bilen kimse olmayacaktır, sadece başınızı çevirip sorunuzu sormanız yeterlidir.




Bunların haricinde, düğün planlamacınız sizin duygu ve düşüncelerinizi okumayı bilen tek kişi haline gelecek, adeta sizin özel danışmanınıza, ondan da öte sırdaşınıza dönüşecektir.



Bir düğün planlamacısı olarak, yazımı burada noktalıyorum. Bir sonrakinde düğün planlamacısı ararken neleri göz önünde bulundurmanız gerektiğinden bahsedeceğim.


Sevgiyle kalın!



79 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page