top of page
  • Yazarın fotoğrafıEsra Gencer Event

Doğru ve hızlı teklif almanın yolu

Hemen hemen her gelin ve damadın hayal ettiği atmosferi bir düşünelim:


"Baştan aşağı giydirilmiş rüya gibi bir salon,

En taze çiçeklerle donatılmış şık bir masa,

Konseptinizi yansıtacak tamamlayıcı bir ışık,

Kulaklarınızın pasını silecek dört dörtlük bir orkestra ve

Yaratıcı bir mercekten bakan profesyonel bir fotoğrafçı..."




Ancak bu hayalin bütçe dengelerini kurmak, her zaman eksiksiz yapılması beklenen bu hayalleri düşünmek kadar keyifli değildir.


- O halde ne yapmalı?


Bu esnada hayalleriniz ile gerçekler arasındaki paralelliği araştırmak en olağan durum.


- Nasıl mı? Gelin duruma adım adım bir göz atalım:





Heyecan ile teklif talepleri oluşturduğunuzu ve posta kutunuza düşecek yanıtların yollarını çoktan gözlemeye başladığınızı düşünelim. Nasıl doğru analiz edecek ve daha sağlıklı bir sonuca ulaşacaksınız?


  • ‘’Olmazsa olmazlarınızı duymak ’’ size doğru bir rota çizebilmemiz için en temel adım. Bu nedenle önceliklerinizi ve sizin için kesinlikle var olmasını istediğiniz detayları listeleyin.

.

  • Minimum kişi sayınız, her zaman sizin çıkış noktanız olmalı. Anlaşmalarınızı hep bu sayı üzerinden yapın. Ayrıca yüksek kişi sayısını düşürmektense, düşük kişi sayısını yükseltmek sizin için daha kolay olacaktır.




  • Mekanınızın ihtiyaçlarını göz önünde bulundurun. "Sandalyeler mi eksik, masalar mı? Mekanın kendi platformu var mı?" (Daha aklınıza gelmeyen bir sürü şey çıkabilir. Düğün planlamacınızın bu konularda özellikle çok deneyimli olduğunu unutmayın!) Siz bilgi sahibi değilseniz, düğün planlamacınızdan ya da mekan yetkilisinden yardım istemekten asla çekinmeyin.




  • Bütçenizin belirleyicisi taleplerinizdir. Eger bütçeniz değişiklik gerektiriyorsa, ne kadar esnek olabileceğinizin farkında olun.




Son olarak, uzun bir yola birlikte baş koyduğunuzu, hayatınızın geri kalanında kararları birlikte vereceğinizi ve bu kararlardan ilkinin kendi düğün organizasyonunuz olduğunu unutmayın. Detaylar konusunda farklı düşünceleriniz olabilir, bu durumda düğün planlamacınızın fikrini almak gerginlikleri engelleyecek, sizlere düğün hazırlıklarınızın "güzel" heyecanını yaşamanıza fırsat sağlayacaktir.




24 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page